Cabernet Sauvignon

Víno bylo vyrobeno pouze z hroznů odrůdy Cabernet Sauvignon, vypěstovaných v nejlepších lokalitách Central Valley. Sklizeň probíhá v dubnu ručně i strojově (podle umístění vinic) v době optimální zralosti s výnosem 10 – 12 t/ha. Rmut byl kvašen v nerezových tancích vybranými druhy kvasinek po dobu 1 týdne při teplotě 26 – 28 °C. Pro maximální zvýraznění původní ovocnosti nezrál tento Cabernet Sauvignon v dubových sudech.

 

Víno je temně červené barvy. Převládá vůně zralého bobulového ovoce s kořenitými tóny po mleté paprice. V chuti je plné s nazrálými taniny a dlouhotrvajícím ovocným koncem.

 

Podává se při teplotě 16 – 18 °C a je ideálním doplňkem k červeným masům, grilovaným kuřatům nebo k těstovinám.

 

Skladovací potenciál je cca 4 roky.