Cabernet Sauvignon Gran Reserva

Víno bylo vyrobeno z hroznů odrůdy Cabernet Sauvignon (90 %) a Petit Verdot (10 %), které byly vypěstovány v oblasti statku Puquillay se suchým přímořským klimatem.


Hrozny byly sbírány ručně do malých bedýnek po 14 kg, výnos činil 8 t/ha. Ihned po sběru byly hrozny odstopkovány a pomačkány. Kvašení proběhlo v nerezových tancích po dobu 7 dní při teplotě 26 – 28 °C tak, aby víno dosáhlo co nejvíce odrůdového charakteru a barevnosti, následně víno zrálo 12 měsíců v sudech z francouzského dubu po druhém použití kvůli jemnosti a barevnosti.


Víno má tmavě červenou barvu, aroma černého rybízu je velmi dobře spojeno s jemnou chutí vanilky a tóny kouře a čokolády. Je jemné, kulaté, plně tříslovité.


Podává se při teplotě 16 – 17 °C a je vhodné k pečeným a grilovaným červeným masům a zvěřině.


Skladovací potenciál vína činí až 8 let.