Carmenere Gran Reserva

Víno bylo vyrobeno z hroznů odrůdy Carmenere (95 %) a Cabernet Sauvignonu (5 %), které pocházejí z nížiny v oblasti Puquillay.


Zralé hrozny byly sbírány ručně během prvního týdne v květnu, kdy bobule dosahují velmi tmavé barvy a intenzivní ovocné chuti, vysoké sladkosti a výrazných taninů. Průměrný výnos byl 8 t/ha. Hrozny jsou sklízeny do malých 14 kg bedniček a ihned zpracovány. Kvašení proběhlo při 26 °C po dobu 6 dnů. 100 % vína zrálo po dobu 12 měsíců ve francouzských a amerických dubových sudech.


Víno má sytě červenou barvu a aroma švestek a bobulového ovoce. V chuti jsou výrazně ovocné tóny třešní, ostružin a anýzu, víno je plné a tělnaté.


Podává se při teplotě 16 – 18 °C a je vhodné k výraznějším úpravám červených mas a zvěřiny a k opékaným jehněčím žebírkům.


Skladovací potenciál činí 4-6 let.