Shiraz / Cabernet Sauvignon Rosé

Složení vína je 70 % Shiraz a 30 % Cabernet Sauvignon. Pěstování hroznů je umístěno v nejlepších lokalitách Central Valley. Zhruba 40% hroznů pro toto víno bylo sbíráno brzy, kdy mají hrozny ještě vysokou kyselinu a nízkou cukernatost. Zbytek byl sklizen v dubnu, kdy měly hrozny nižší kyselinku a nazrálejší ovocný charakter. Poté byly oba podíly ve správném poměru smíchány tak, aby bylo dosaženo co nejlepších senzorických vlastností. Hrozny byly pomlety a jemně lisovány na pneumatických lisech. Víno kvasilo v nerezových tancích po dobu 3 týdnů při teplotě 16 – 17 °C pro zachování co nejvíce svěžího odrůdového ovocného charakteru.

 

Vůně je výrazná s tóny přezrálých jahod a malin, chuť je pikantní, lehce tříslovitá, svěží. Podává se při teplotě 0-12 °C a je vhodné ho konzumovat samostatně, případně v kombinaci s pokrmy z drůbežího a rybího masa a se sýry s modrou plísní.

 

Skladovací potenciál vína je 2-3 roky.